Varukorg 0

Lena Bay
designer och grundare av byBay Design

lena_bayLena Bay är designern bakom svenska varumärket byBaydesign. I Hällsvik, utanför Göteborg vid den svenska västkusten skapar Lena egentillverkade, handgjorda smycken för kvinnor och män i material som läder, Stingrayläder, tibetansilver, silver, stål, Swarowskikristaller och halvädelstenar som agat och tigeröga med mera. Kollektionen innehåller armband och halsband.

”Min stora passion har alltid varit smycken och jag är idag lyckligt lottad som kan hålla på med det jag älskar. Mina smycken är alla unika med en rå och genuin känsla. Inspiration får jag från mina resor till Spanien, Tyskland och USA där jag också köper in mycket av det material jag använder.”

Lena har så länge hon kan minnas varit intresserad av vackra saker, färg och form. Det som började med smycken till henne själv, blev armband till maken och sedan smycken till vänner och deras bekanta. Kollektionen har utvecklats och uppmärksammats och idag är det fler och fler herrprodukter som efterfrågas.

”Män har inte så mycket att välja på när det kommer till accessoarer. Självklart så vill killar också förstärka sin personlighet med skärp, solglasögon och armband. Killar är kräsna och utbudet är begränsat så därför tycker jag att det är extra roligt med den positiva feedback jag fått gällande herrkollektionen.”

Lena Bay är född och uppvuxen i Göteborg där hon bor med man, två barn och hundar. Förutom sina smycken så målar Lena tavlor och skapar föremål i betong. Allt från krukor och fat till djurgravstenar och soffbord.

 


 

Produkterna
Unika och handgjorda smycken

Materialen, alla berlocker och detaljer är handplockade av Lena själv och kommer främst från leverantörer i Spanien, Portugal och Sverige. Smyckena består bland annat av läder, Stingrayläder, tibetansilver, silver, stål, Swarowskikristaller och halvädelstenar som agat och tigeröga.

Agate
En typ av pärla med mattsvart finish.

TigerEye
Sköldpaddeliknande pärlor.

Kristall
Svart pressat glas.

Swarovski
Äkta kristaller.

Läder
Vi använder endast äkta läder av högsta kvalitet.

By-Bay_v130By-Bay_v127By-Bay_v124By-Bay_v128By-Bay_v129